2 / 6

Langa Ateneul Roman, in palatul Cesianu-Racovita

Casa de licitatii Artmark are sediul Palatul Cesianu-Racovita, amplasat in centrul Bucurestiului, in apropiere de Ateneul Roman. Imobilul a fost construit in perioada 1892-1902, iar in prezent se afla in proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Cladirea din strada C.A. Rosetti, cu o suprafata de circa 1.500 mp, a fost reamenajata, investitia ridicandu-se la circa 100.000 de euro, o suma considerabila raportata la chiria lunara pe care casa de licitatii o plateste, respectiv de aproximativ 15.000 de euro.

“Cladirea ni se potriveste ca o manusa. Avem in apropiere Muzeul Theodor Aman, Biblioteca Centrala, Muzeul de Arta si Ateneul Roman. Locatia capata astfel o destinatie culturala”, explica oficialii Artmark.

Palatul Cesianu-Racovita este detinut in prezent de firma Comaliment, controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cunoscut pentru Proiectul Baneasa. Anterior, cladirea a fost sediul companiei Baneasa Investments. Constructia palatului a inceput in anul 1892 si a fost incheiata in anul 1902, cand imobilul a fost dat in folosinta ca locuinta particulara, iar mai tarziu a gazduit o alimentara.

La parter, se afla in prezent receptia, sala principala, in care au loc expozitii si diferitele evenimente organizate de casa de licitatiii, si alte patru sali de expozitie. Palatul are doua etaje, un balcon interior care da in sala de expozitie, subsol si o curte interioara. In cei 1.500 mp isi desfasoara activitatea angajatii Artmark.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri