4 / 8

Liviu Tudor: Toata piata imobiliara a suferit in criza, mai putin birourile cu multinationale

Intreaga piata imobiliara a avut de suferit in perioada crizei, singurul sector care a fost in mare parte ferit de probleme fiind cel al spatiilor de birouri in care chiriasi erau firmele multinationale.


“Birourile au fost atractive pentru ca in timpul crizei au reprezentat unul dintre pilonii de rezistenta, avand in vedere ca marii angajatori ai lumii – multinationalele – au sustinut aceasta zona. Tot sectorul imobiliar a suferit in criza, mai putin birourile cu multinationale. Totusi, pentru zona de birouri parerea mea este ca avem deja o supraoferta si nu m-as grabi la dezvoltare”, a declarat Liviu Tudor, presedintele Genesis Development in cadrul conferintei (Re)Construct.

In privinta relatiei dezvoltatorilor imobiliari cu bancile, Liviu Tudor spune ca accesul la finantare este la fel de facil ca acum 5 ani pentru proiectele sustenabile, problemele incepand sa apara in cazul proiectelor de tip “aventura”.

“Pentru proiectele sustenabile este la fel de usor sa te finantezi precum acum 5 ani. Pentru jucatorii noi sau pentru proiectele nesustenabile nu este insa deloc mai usor sa obtii o creditare. Este bine ca bancile sunt mai precaute; acum 7 ani nu exista loc unde sa nu vezi doi oameni care puneau la cale un proiect imobiliar. Bancile si-au invatat lectia in contextual nefast al crizei, iar acum nu cred ca vom mai vedea proiecte ‘aventura’, ci mai degraba proiecte sustenabile”, a declarat Liviu Tudor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri