4 / 7

Openville Timisoara - un nou mini-oras in vestul tarii si cea mai inalta cladire din Romania

Creat dupa conceptul "lifestyle center”, in proximitatea Iulius Mall Timisoara, ansamblul urbanistic Openville, unul dintre cele mai mari pariuri ale omului de afaceri Iulian Dascalu, va reuni functiuni de office clasa A, retail, parc si entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, dupa Palas Iasi, proiect care va necesita o investitie de 220 milioane de euro.


Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp (inclusiv Iulius Mall Timisoara). Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltata sub brandul United Business Center, care va include sapte imobile, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 de etaje).


Pe segmentul de retail, Openville va completa atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara, cu: un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice, 15 sali de cinema, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber.


O alta premiera o reprezinta zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar si brutarii, carmangerii si locatii cu produse alimentare eco.


Proiectul va include si patru sali pentru evenimente speciale si corporate, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane.


In ansamblul Openville va fi creat cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 mp, amenajat peste o dala urbana, fiind construit peste viitoarea parcare subterana a ansamblului. Acesta va include: patinoar, carusel pentru copii, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbusti si gazon special. Parcul este conceput de peisagisti italieni si romani, aceeasi echipa care a realizat si spatiul verde al ansamblului urbanistic Palas Iasi.


Arborii si arbustii au fost deja achizitionati de la pepiniere din nordul si centrul Italiei, unde vor fi ingrijti pana la plantarea in parc. Tot in Openville, locuitorii Timisoarei vor avea posibilitatea sa se relaxeze pe iarba, precum in faimoasele parcuri din lume, datorita suprafetelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se poate calca fara a fi deteriorat.


Clientii vor beneficia in Openville si de o parcare supraetajata, prima de acest fel din Timisoara. In total, vor fi peste 3.750 de locuri de parcare (in subteran si in parcarea supraetajata).


Prima faza de dezvoltare a Openville va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde un total de 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri