2 / 6

Sediul central Vodafone din Lisabona (Portugalia)

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri specializate in servicii de telefonie la nivel global, o companie care inclusiv in Romania si-a relocat activitatea in sedii noi si care urmareste ca pe pietele pe care este prezenta sa isi desfasoare activitatea in cladiri moderne.


Este si cazul sediului central al gigantului britanic din Lisabona (Portugalia), acolo unde cladirea in care isi desfasoara activitatea grupul telecom se remarca printr-o arhitectura aparte.


Structura cladirii pare sa fie inspirata din navele spatiale din filmele science-fiction, iar acest lucru l-au reusit si arhitectii de la Barbosa & Guimaraes care, prin acest proiect, s-au facut cunoscuti in intreaga lume.


Vodafone Oporto a fost proiectat de catre biroul de arhitectura intre anii 2006 – 2008, pentru ca in 2008 sa demareze constructia sa, care doi ani mai tarziu avea sa fie finalizata.


Proiectul dispune in total de opt etaje – cinci la nivelul superior si inca trei in subteran, acolo unde se regasesc parcarile, precum si zona tehnica sau spatiile de luat masa.


Sursa foto: Leon / Flickr

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri