2 / 9

Luiza Moraru, CBRE: 2017, un an al reconfigurarilor de mall-uri

Anul 2016 a fost marcat de lansarea pe piata numeroase proiecte comerciale atat in capitala, cat si in provincie, insa 2017 se anunta unul al consolidarii si al reconfigurarii proiectelor comerciale, cel putin asa crede Luiza Moraru, head of Retail in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE, in cadrul conferintei ReConstruct 2017.


"O parte din proiectele de mall-uri din Romania au deja 10 ani sau mai mult, pentru ca boom-ul a fost in perioada 2007-2008. S-au schimbat foarte multe lucruri de atunci si de aceea foarte multi dezvoltatori iau in considerare si gandesc serios la renovari, modernizari sau reconversii. Au intrat, de asemenea, si alti retaileri in piata, motiv pentru care trebuie sa se regandeasca multe strategii, pentru a face loc celor interesanti. Din punctul meu de vedere, anul trecut a fost anul spectaculos, in care s-au deschis foarte multe mall-uri intersante, dar in 2017, ne uitam mai mut la reconversii", apreciaza Luiza Moraru (foto).


Ea a dat ca exemplu, Sun Plaza, care a realizat recent o reconfigurare, dar si Bucuresti Mall, Plaza Romania sau Afi Palace. "Asadar, mult proiecte sunt astazi in aceasta faza. Este un proces normal si cei care au disponibilitatea si viziunea de a o face, de cele mai multe ori, isi stabilizeaza proiectele foarte bine. Nu toata lumea are cash-ul necesar sa faca asta sau viziunea pe viitor, dar in principiu o renovare la 10 ani este necesara", mai spune managerul CBRE.


Luiza Moraru a mai vorbit in cadrul ReConstruct despre:

  • Provocarea de a inchiria 200 de magazine intr-un mall, dintr-o lista totala de 1.000 de potentiali chiriasi pentru proiectul ParkLake;
  • Mall-urile dezvoltate in Romania, printre cele mai importante din Europa;
  • Retailerii de fashion sunt foarte entuziasmati de interesul romanilor pentru garderoba;

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri