2 / 8

Timisoara: 182 de proiecte de locuinte

Potrivit datelor Imobiliare.ro, piata timisoreana reuneste in prezent un total de 182 de ansambluri rezidentiale, din care 88% de apartamente. 69 din total sunt disponibile spre vanzare, 56 au fost deja contractate, iar 57 asteapta demararea lucrarilor.


Si in orasul de pe Bega se observa aceeasi tendinta de „migratie” a dezvoltatorilor spre localitatile adiacente orasului - acestea atrag insa, in general, proiecte de mici dimensiuni (sub 100 de unitati), fie de apartamente, fie de case. De departe insa, cel mai amplu proiect este investitia de 120 de milioane de euro, realizata de antreprenorul local Ovidiu Sandor, in ansamblul rezidential ISHO: localizat in apropiere de centrul orasului, pe un fost teren industrial, acesta va cuprinde in doar trei ani 1.200 de apartamente, 50.000 mp de birouri, 1 hectar de spatii verzi, o parcare de 2.000 de locuri, alaturi de o zona de servicii si facilitati sportive si culturale. De asemenea, ansamblul dezvoltat de Ovidiu Sandor este singurul care intra si pe segmentul premium, etajele superioare fiind prevazute pentru apartamente ultra moderne de tip penthouse.


Cel mai mare ansamblu construit pana acum in oras este Uranus Plaza, din zona Spitalul Judetean, cu 223 de apartamente finalizate. Un proiect ambitios este si ansamblul Adora Forest al celor de la Tagor – situat insa in Dumbravita, acesta este prevazut sa cuprinda in jur de 1.000 de locuinte dezvoltate in mai multe etape (dintre care 107 au fost deja livrate). Un alt proiect notabil aflat pe agenda dezvoltatorilor locali este si City of Mara, din Calea Circumvalatiunii (aproximativ 45 de locuinte livrate din 1.000 de unitati anuntate in proiect).


Sursa foto: ah_fotobox / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri