2 / 7

Dambovita Center, noul simbol al Capitalei

Planurile arhitecturale ale proiectului, realizate de una dintre cele mai reputate firme de arhitectura din Europa, Chapman Taylor, includ atat reconfigurarea cladirii principale, prin modificarea structurii interne si construirea unor sectiuni noi peste nivelurile existente, cat si dezvoltarea unor parti aditionale. Piesa centrala a intregului proiect este Roata Bucurestiului - o constructie similara celebrului London Eye – singurul obiectiv turistic din capitala care va oferi vizitatorilor, de la o inaltime de aproximativ 90 de metri, imagini panoramice unice asupra Bucurestiului.

Cladirea principala a proiectului este dezvoltata dupa un concept multifunctional, astfel incat multe dintre elementele componente vor fi intercalate pentru a oferi o accesibilitate sporita. Planurile cladirii includ spatii comerciale de peste 100.000 mp, spatii de divertisment si relaxare (un complex cinematografic cu 16 sali; un centru de divertisment Fantasy Park; un complex spa&fitness; un casino; restaurante si cafenele), un hotel de cinci stele cu 320 de camere si un complex apparthotel cu 115 apartamente.

Proiectul Dambovita Center va mai contine si doua turnuri de birouri cu o inaltime de pana la 145 de metri, unitati rezidentiale si o cladire pentru o Autoritate Publica a statului roman, construita ca angajament in cadrul parteneriatului public-privat. Spatiile de birouri din cadrul proiectului vor insuma 115.000 mp, cuprinzand atat cele doua turnuri, cat si ariile similare din cadrul cladirii principale. Segmentul rezidential va cuprinde aproximativ 300 de unitati.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri