3 / 5

Achizitia – cel mai eficient mod de a intra in piata?

Cei de la CBRE au ales sa plateasca 35 milioane de dolari pentru a intra in mod direct pe piata. Trei mari jucatori din domeniul consultantei imobiliare la nivel mondial, Cushman& Wakefield, Coldwell Banker si Jones Lang LaSalle, au ales sa vina in Romania prin investitii mai mici: greenfield sau prin achizitia unui jucator mai mic, cum a fost cazul Cushman, care a cumparat firma romaneasca Activ Consulting, alaturi de care colabora de mai bine de zece ani.

In ce masura ar putea un jucator ca CBRE sa demareze o investitie greenfield de 35 milioane de euro si sa creeze o companie de talia Eurisko? „Este imposibil sa creezi cu aceasta suma o companie puternica cu un portofoliu atat de vast. Este vorba de conexiuni care se creeaza in timp, de anumite relatii cu dezvoltatorii imobiliari”, comenteaza Andrei Diaconescu.

Valoarea totala a contractelor tranzactionate de consultantii Eurisko in 2007 depaseste suma de 800 de milioane de euro. La aceasta valoare se adauga si rezultatele obtinute de departamentul Evaluare si Consultanta care a efectuat analize si studii pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare avand o valoare totala de investitie de circa 3,7 miliarde de euro si a evaluat proprietati imobiliare avand o valoare de piata totala de 1,85 miliarde de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri