2 / 6

Ce inseamna vara pentru piata imobiliara

Dan Ionascu este de parere ca, pentru piata imobiliara, vara inseamna vacanta in toate sensurile, nu numai in Romania, ci pe intreg mapamondul.

“Dupa ce in tot spectrul imobiliarelor s-au adunat profituri consistente, acum a venit timpul ca aceste venituri sa fie cheltuite. Dorinta de a obtine castiguri mari si rapide se pare ca nu mai este la acelasi nivel pentru moment, acest lucru fiind foarte vizibil mai ales prin lipsa tranzactiilor de pe piata”, explica Ionascu.

Despina Ponomarenco este de acord ca vara este o perioada mai slaba, in special pentru vanzarile rezidentiale, cele doua sezoane propice atat lansarii de proiecte cat si unui proces “hard sales” , fiind primavara si toamna.

“Cu toate acestea, atunci cand strategia de marketing corecta merge mana in mana cu o politica corecta de preturi, vanzarile isi pastreaza un ritm ridicat chiar si pe perioada verii”, declara reprezentatul CBRE| Eurisko.

Georgiana Anghelus spune ca vara nu trebuie neaparat considerata o perioada moarta, jucatorii hotarati nefiind influentati de anotimp.

„Tranzactiile care sunt in desfasurare pot doar sa fie un pic intarziate de perioada de vacanta, insa este clar ca cei care vor sa cumpere vor cumpara, iar cei care vor sa vanda vor vinde indiferent de anotimp”, declara consultantul Colliers.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri