3 / 6

Ce schimbari va aduce toamna?

Potrivit specialistului Cushman & Wakefield Activ Consulting, toamna reprezinta momentul reluarii activitatii de dupa vacanta si inceperea unui nou an de invatamant, deci automat este vorba de cresterea segmentului de inchirieri ca si cerere.

„In ceea ce priveste preturile pe piata rezidentiala a apartamentelor vechi, se poate vedea ca au scazut deja cu pana la 20 % si asta se vede chiar printr-o simpla cautare pe anunturile postate pe Internet. Cat despre cele noi, se poate vorbi despre o scadere a preturilor, dar intr-o proportie mult mai mica, de pana in 5%”, afirma Dan Ionascu .

In opinia sa, aceasta scadere a fost determinata intr-o masura mai mica de faptul ca respectivele proprietati reprezinta, de fapt, rate de rambursat catre banca sau orice alta institutie financiara finantatoare - adica o datorie certa de plata la un anumit termen - care nu poate fi modificata decat intr-o anumita marja, aspect care nu se regaseste si in pretul apartamentelor vechi.

„In luna octombrie ar putea reincepe tranzactille mai de amploare, ce ar putea misca piata imobiliara”, este de parere Ionascu.

Georgiana Anghelus afirma ca nu toate proiectele anuntate vor fi livrate, in principal din cauza lipsei de finantare, insa data fiind cererea mare de spatii, investitorii sunt mai increzatori in privinta unui posibil risc legat de gradul de neocupare.

In ceea ce priveste numarul si importanta tranzactiilor, specialistul Colliers crede ca vom vedea mai multe tranzactii incheiate spre sfarsitul anului 2008.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri