2 / 4

Fondurile nu isi asuma riscul unui santier

„Chiar daca cei care au mizat pe investitiii si pe terenuri au avut un an mai prost, pentru birouri, 2008 a fost un an mai profitabil decat 2007. Pana in prezent, au fost incheiate doua mari tranzactii, ce totalizeaza peste 20.000 mp: ABN Amro a inchiriat 13.500 mp, iar PricewaterhouseCoopers - 7.500 mp, ambele in Lakeview, cladire situata pe Barbu Vacarescu si dezvoltata de AIG/Lincoln si Fabian Capital”, a declarat vicepresedintele Colliers.

In opinia sa, in luna august sunt multi investitori care nu iau decizii, insa cei care au inceput sa se uite la piata in luna martie, vor semna in aceasta vara. Prin urmare, chiar daca in iulie-august sunt multe decizii intarziate, tot vor fi semnate aproximativ 9-10 tranzactii.

„Cu siguranta, nu se va vinde niciun proiect pana nu este finalizat. Atunci cand se vor preda proiectele, multi vor avea tranzactiile deja agreate, toata lumea asteaptand sa fie livrate cladirile. Fondurile prefera sa cumpere o cladire cand este finalizata si nu-si asuma riscul de a termina un santier”, ne-a explicat Florescu.

In primele sase luni ale acestui an, Colliers a afisat o cifra de afaceri de 37 milioane lei (peste 10 milioane de euro), in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut si aproximativ 40% din aceasta cifra a fost inregistrata de divizia de birouri.

In ceea ce priveste castigurile sale, brokerul spune ca acestea au crescut cu 50% anul trecut fata de 2006 si spera ca, la sfarsitul acestui an an, cand va trage linie, procentul de crestere sa fie tot de 50% fata de 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri