2 / 5

CBRE | Eurisko: Nimeni nu vine cu dovezi concrete

In acelasi timp, Ionut Bordei (foto), Head of Residential Department in cadrul companiei CB Richard Ellis | Eurisko, este de parere ca, desi ziarele spun ca preturile la apartamentele vechi au scazut cu 200 euro/ mp sau ca la apartamentele noi avem tot o scadere, poate imbracata sub alte forme, nu a venit nimeni cu dovezi concrete care sa sustina afirmatia ca "preturile vor scadea".

“Sunt doar declaratii de genul: “eu cred” sau “noi credem”. Intr-o piata cum este cea din Romania de astazi, in care 80% din business-ul imobiliar se bazeaza pe credite, in cazul in care piata o ia in jos, vor profita toti cei care au bani cash si nu au credite. Interesul este simplu: investirirea banilor in proprietati care sa fie achizitionate la preturi cat mai mici si care ulterior sa fie revalorificate cand piata ar creste la loc”, ne-a explicat Ionut Bordei.

In opinia sa, in ultimii patru ani, au aparut periodic persoane care au afirmat ca „apartamentele vechi se vor ieftini”, iar piata imbraca doua forme.

„In prima dintre ele gasim cumparatorii, care alimentati de atatea zvonuri, nu mai achizitioneaza proprietati in speranta ca poate maine sau peste o luna va fi mai ieftin. Pe de alta parte, dezvoltatorii nu stiu cum ar putea sa construiasca mai ieftin, tinand cont ca terenurile sunt foarte scumpe, materialele de constructii se scumpesc, mana de lucru devine din ce in ce mai scumpa si, peste toate, trebuie sa aiba si un profit decent care sa le faca afacerea viabila”, a declarat Bordei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri