3 / 5

Colliers: Iulie a incheiat un trimestru in care preturile au stagnat

Conform analizei Colliers, luna iulie a incheiat un trimestru in care preturile pe piata rezidentiala din Bucuresti au stagnat. Pornind de la valoarea de 1.843 euro/mp, inregistrata in luna mai, preturile au atins in luna iulie la 1.844 euro/mp, diferenta dintre cele doua luni fiind practic inexistenta.

“Pe parcursul primei jumatati de an, BREI a inregistrat variatii intre -4% si +3% fata de valoarea de 1.826 euro/mp inregistrata in ianuarie, ajungand la un minim in luna februarie de 1.776 euro/mp si la un maxim absolut in luna aprilie de 1.888 euro/mp”, se arata in comunicatul Colliers.

Raportat la luna ianuarie a acestui an, BREI-Vechi s-a depreciat cu 4%, dupa ce a oscilat intre - 5% si + 4% in lunile precedente fata de valoarea inregistrata la inceputul acestui an. In primele sapte luni, BREI-Nou s-a apreciat cu aproximativ 10%, crestere datorata majorarilor de pret din primul trimestru.

[UPDATE]: "In perioada de trei luni, in care indicele apartamentelor noi nu a inregistrat schimbari, dezvoltatorii, in cea mai mare parte, au inghetat preturile si unii din ei s-au orientat catre a atrage clienti oferind promotii. Astfel, unele proiecte au oferit mici avantaje clientilor care semnau in aceasta perioada, de la reduceri pana la locuri de parcare gratis", a adaugat Calin Bucur.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri