2 / 4

In ce consta noua strategie a ProLogis

ProLogis a anuntat ca intentioneaza sa finalizeze proiectele de dezvoltare in curs de derulare in prezent, insa nu preconizeaza nici o actiune noua de dezvoltare in viitorul apropiat si nu va cauta sa intre pe piete noi pana cand conditiile nu se imbunatatesc si nu revin lichiditatile.

De asemenea, Consiliul de Administratie a fixat o noua tinta privind dividendul anualizat de un dolar pe actiune pentru anul 2009, ca urmare a conditiilor de pe piata si cerintelor de distributie REIT.

Noua rata a fost calculata in urma revizuirii nivelului de 2,28 dolari pe actiune anuntat anterior pentru 2009 si reprezinta o reducere de 52% de la rata de 2,07 dolari pe actiune declarata in 2008. Aceasta masura va permite companiei sa retina capital suplimentar, care va fi utilizat pentru rambursarea datoriilor si intarirea situatiei financiare.

Compania a mai comunicat ca, pentru a reactiona la climatul economic dur, va reduce in viitorul apropriat cheltuielile generale si administrative cu un procent de 20 pana la 25%, prin asocierea masurilor de reducere a numarului de angajati cu reducerea costurilor de business.

„Evident, pietele de credite si conditiile generale de pe piata ne arata clar ca trebuie sa reducem semnificativ cheltuielile”, a declarat William E. Sullivan, Chief Financial Officer, adaugand ca in momente dificile este nevoie de alegeri dificile, precum planul de reducere a cheltuielilor.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri