2 / 4

Apartamentele cu trei camere, cele mai cautate pentru inchiriere

Pe piata inchirierilor rezidentiale, anul trecut au fost preferate apartamentele (81% din totalul spatiilor inchiriate), in detrimentul vilelor (19% din totalul spatiilor inchiriate). In absenta ofertelor de vile din oras, chiriasii s-au orientat spre zona Baneasa-Pipera, unde s-au inchiriat 80% din proprietatile de acest tip tranzactionate in 2008.

“Cele mai solicitate proprietati au fost locuintele cu trei dormitoare, care au reprezentat 42% din numarul total de proprietati inchiriate. Urmatoarele tipuri de unitati rezidentiale preferate au fost apartamentele cu doua dormitoare, care au reprezentat 25% din totalul proprietatilor inchiriate in 2008”, se arata in raportul CBRE|Eurisko.

In ceea ce priveste evolutia chiriillor, acestea au crescut cu 5–10% pe segmentul ofertelor de lux, precum penthouse-uri sau vile clasice, in vreme ce chiriile pentru segmentul superior si mediu-superior au scazut 5-15% in a doua parte a anului, pe fondul crizei financiare.

Pe piata inchirierilor de lux , aproximativ 75% dintre proprietati s-au inchiriat la valori cuprinse intre 2.000 - 5.000 euro/luna. Cele mai cautate locatii pentru acest tip de inchirieri sunt zonele nordice si centrale, concentrate in perimetrul cuprins intre Baneasa–Pipera si Centrul istoric (Baneasa–Pipera, Herastrau, Aviatorilor, Kiseleff, Floreasca, Primaverii, Dorobanti, Piata Romana, Piata Universitatii si Piata Unirii).

“In 2008, s-a remarcat disparitia ofertelor disponibile in zona Cotroceni, concomitent cu aparitia unor zone noi de interes, precum Stefan cel Mare, Tei sau Straulesti, unde a fost inceputa constructia unor ansambluri sau imobile de apartamente pentru vanzare si inchiriere adresate segmentului mediu si mediu-superior”, se mentioneaza in acelasi raport.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri