2 / 5

Preturile nu scad sub 1.000 euro/mp

Un alt dezvoltator care a mai reusit sa vanda peste 50 de apartamente in primele sase luni este Opus Land Development - 55 de locuinte in proiectului Cosmopolis. “Pretul de vanzare a fost intre 1.000 si 1.200 euro/mp, iar clientii au preferat apartamente cu doua si trei camere camere”, ne-a spus Claudia Roman, Marketing Manager al Opus Land Development.

Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Primele doua faze ale proiectului, cu livrare in acest an, includ circa 1.800 de unitati.

La nivelul intregii piete, numarul apartamentelor vandute in primele sase luni a variat intre 10 si 30 de unitati. Astfel, ALF Company, dezvoltatorul ansamblului Citylights Pipera, a afisat un numar de 14 apartamente pre-contractate. Preturile pornesc de la 1.000 euro/mp construit plus TVA, iar pentru un apartament cu doua camere, cu garaj subteran, ajung la aproximativ 88.500 de euro.

Caterata si Profit Building Industries, care dezvolta in parteneriat proiectul Odyssea Residential, au vandut aproape 20% din cele 156 de apartamente, respectiv circa 31 de unitati. Ansamblul este situat in nordul Capitalei, in apropiere de padurea Baneasa si va fi livrat in aprilie 2010.

“Pretul locuintelor este de 1.350 euro/mp insa oferim discount-uri de 100 euro/mp, promotii si personalizare a ofertei in functie de cumparator”, au declarat reprezentantii proiectului Odyssea Residential.

Mivan Deveolpment, dezvoltatorul centrului Comerciale Liberty Center si al ansamblului New Town, a vandut sase apartamente in primul trimestru al anului, preturile variind intre 130.000 de euro si 200.000 de euro plus TVA. Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii Fabian, preluat la inceputul lui 2009 de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Asmita Group, parte a grupului indian cu acelasi nume, care dezvolta in parteneriat cu fondul European Convergence Development Company (ECDC), ansamblul Asmita Gardens, din zona Splaiul Unirii, a avut in medie doua rezervari pe luna.

“85% din prima faza a Asmita Gardens, care include 324 de unitati, a fost vanduta. Aceste apartamente vor fi livrate la finalul verii. Preturile au ramas neschimbate de anul trecut - aproximativ 1.650 euro/ mp construit”, ne-au declarat reprezentantii Asmita.

Un jucator intrat de curand pe piata locala este dezvoltatorul spaniol Avantia, care a lansat la sfarsitul lunii mai proiectul rezidential Avantia 1 Decembrie. Pana in prezent, au fost vandute 15 apartamente din totalul de 110, pretul de pornire fiind de 59.900 euro plus TVA.




.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri