4 / 7

Cum poate fi evitata

In cazul in care nu este gestionata corect, insolventa duce la faliment, avantajul sau fiind ca proprietatile pot fi vandute de catre actionari si nu executate silit, cum se intampla in cazul falimentului.

„Singura solutie viabila in astfel de situatii este transformarea activelor imobiliare in lichiditati. Insolventa poate fi evitata, iar datoriile pot fi acoperite, daca respectiva companie decide sa vanda activele imobiliare pe care le are in patrimoniu”, a declarat, pentru Wall-Street, Alexandru Nitescu (foto), manager proiecte si investitii in cadrul companiei de consultanta imobiliara Regatta.

In cazul unei proceduri de insolventa, brokerul imobiliar intermediaza vanzarea imobilelor, atunci cand este cazul, si ofera consultanta pentru gestionarea patrimoniului imobiliar. El poate fi platit cu o suma fixa pentru consultanta oferita si cu un procent din valoarea imobilelor vandute, daca se hotaraste vanzarea unui imobil.

„Cand o companie intra in insolventa cei mai multi bani sunt pierduti de catre actionari, pentru ca nu putem vorbi de profit sau de incasarea dividentelor, iar daca actionarii se hotarasc sa scoata la vanzare activele companiei, ele se vand sub pretul pietei”, subliniaza consultantul Regatta.

Pana in prezent, compania a fost implicata in 14 procese de insolventa, in cadrul carora a intermediat proprietati in valoare de peste 30 de milioane euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri