4 / 9

"Un cadou electoral dat locuitorilor"

Arhitectul Teodor Frolu (foto), managing partener al companiei de comunicare DC Communication, cunoscut pentru restaurarea cladirii Bursa Marfurilor sau The Ark, este de parere ca termoizolarea cladirilor vechi reprezinta o oportunitate pentru administratiile locale de a incepe constructia unui nou tip de relatie cu locuitorii si de a demara un proces de revitalizare urbana in cartiere sau zone care au fost, in cele mai multe cazuri, neglijate.

“Transformarea dintr-o cheltuiala publica - «un cadou electoral dat locuitorilor» - intr-o investitie publica cu impact necesita o planificare strategica si o diversificare a tipurilor de interventie in cartiere, ca de exemplu asupra spatiu public, servicii sau echiparea cu sisteme de incalzire mai eficiente sau ecologice”, declara, pentru Wall-Street, arhitectul.

Cladirile care au in mod evident nevoie de reparatii sunt majoritatea cladirilor din mari ansambluri de locuinte, dar pot fi si alte tipuri de cladiri vechi, spune Frolu. Multe din cladirile cu probleme de termoizolare, din cauza vechimii, necesita consolidarea sau refacerea sistemului de instalatii.

“Fara o auditare corecta a cladirilor nu se poate concepe un plan de interventie ce stabileste etapizare lucrarilor din punct de vedere tehnic si o schema de finantare realista, ce ia in consideratie toate resursele implicate in acest proces, respectiv fonduri private, de la bugetul local sau pe programe guvernamentale”, explica arhitectul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri