3 / 6

2.000 de apartamente noi livrate

Dupa ce anul trecut circa 6.000 de apartamente noi au fost livrate in Bucuresti, primele sase luni din 2010 au adus pe piata inca 2.000 de locuinte. In total, dezvoltatorii planuiau sa finalizeze circa 5.000 de apartamente in 2010, insa consultantii estimau inca de la inceputul anului ca dintre acestea, aproximativ 1.500 de apartamente vor fi intarziate. In contextul in care in primul semestru erau asteptate 3.300 de locuinte, cu 1.300 mai multe decat cele livrate, numarul apartamentelor intarziate ar putea creste considerabil.

In ceea ce priveste tranzactiile, primul semestru a fost o perioada mai activa, cu tranzactii mai multe, dar la un pret mai redus. “Motivul este dat de faptul ca proiectele au inceput anul cu preturi aliniate la piata. Spre deosebire, in prima jumatate a anului trecut, proiectele au inceput sa scada preturile abia dupa primul trimestru, ca urmare a lipsei vanzarilor din primele trei luni”, subliniaza Stefania Baldovinescu (foto), manager in cadrul diviziei de consultanta al Colliers International.

Si dezvoltatorii vorbesc de un prim semestru mai bun, chiar daca nu s-a rdicat la nivelul sperat la sfarsitul anului trecut.

“Pentru noi, primele sase luni au insemnat o creste de 72%, astfel incat, fata de estimari, suntem aproape de implinirea targetului. Am vandut 140 de apartamente, cele mai mari vanzari fiind in lunile februarie - martie, iar cele mai slabe mai - iunie, din cauza instabilitatii economice”, explica Asher Lax, director de marketing si vanzari in cadrul dezvoltatorului Adama.

In acest an, Adama a finalizat prima cladire a ansamblului Evocasa Armonia (cartierul Titan), proiectele Evocasa Orizont (in apropiere de Ploiesti) si Evocasa Viva (Brasov). In total, compania a finalziat circa 500 de apartamente si are in constructie alte 500.

Afla din urmatorul slide cum s-a schimbat atitudinea potentialilor cumparatori.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri