2 / 5

DTZ Echinox: O marja de profit mai mare

Din perspectiva rezultatelor financiare obtinute de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, anul 2010 a fost mai bun decat 2009 si a creat premise pentru a creste in continuare, spune Mihnea Serbanescu (foto), director general si actionar majoritar al consultantului imobiliar.

“Am obtinut o cota de piata importanta pe segmentul de birouri si am dezvoltat un pachet de servicii care sa completeze tranzactiile, respectiv project management pentru amenajarea spatiilor de birouri si relocari, pe care le furnizam in parteneriat cu Vitalis Consulting”, povesteste seful DTZ Echinox.

Compania a fost agentul de inchiriere a mall-ului Atrium center Arad, inaugurat in primavara, si a fost desemnat agent exclusiv pentru centrul comercial Electroputere Craiova, care va fi deschis anul viitor.

Sectoarele-vedeta din acest an au fost birourile si retail, aceleasi care vor ramane in centrul antentiei si anul viitor,pe fondul planurilor de expansiune ale unor mari corporatii, respectiv ale retailerilor importanti care vor intra pe piata locala.

“Cifra de afaceri cu care ne asteptam sa incheiem anul 2010 nu difera semnificativ de rezultatele anului trecut (n.red: 2,5 milioane de euro), insa ne asigura o marja de profit mai mare, deoarece am reusit sa optimizam costurile si sa beneficiem de schimbarile de management initiate in 2009”, explica Serbanescu.

Cel mai important lucru pe care seful DTZ Echinox l-a invatat anul acesta a fost ca diversificarea si pastrarea unei atitudini deschise fata de piata sunt la fel de importante ca si serviciul personalizat dedicat celor mai importanti clienti. “Am vazut, de asemenea, ca multe dintre proiectele si tranzactiile carora le alocam timp si resurse se pot narui intr-o clipa, in timp ce altele, cu probabilitate mica de succes, se pot concretiza in cateva saptamani”, subliniaza managerul.

Pentru 2011, cea mai mare dorinta a sa este una de natura personala. “Sa fim sanatosi si sa putem lupta pentru implinirea celor mai ambitioase vise si proiecte”, a incheiat Mihnea Serbanescu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri