3 / 5

CBRE: Criza a dezghetat idei si a inmuiat pricipii

Pentru compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, 2010 a fost un an mult mai bun fata de 2009, mai viu, mai animat, cu perspective sigure de crestere si cu noi oportunitati de afaceri.

“Criza a dezghetat idei, a inmuiat pricipii, personalitati si prejudecati. A accentuat discrepanta dintre cei care cunosc si cei care nu au habar despre imobiliare, dar carora li se parea amuzant si monden”, afirma Radu Lucianu (foto), managing director al CBRE Romania.

In ceea ce priveste cifra de afaceri inregistrata de companie in acest an, Lucianu spune ca este vorba de o crestere moderata, insa cel mai important este ca a fost imbunatatit profitul EBIDTA (n.red: Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization). “Este principalul indicator la care se uita actionarii nostri”, subliniaza el.

Cele mai active departamente ale consultantului imobiliar au fost birourile, retailul si industrialul, unde volumul tranzactional a fost mult peste cel al anului trecut. O schimbare adusa de 2010 a fost revenirea tranzactiilor de vanzare a depozitelor, precum si a terenurilor cu destinatie industriala, adauga managerul.

“Cel mai bun sfat primit in acest an a fost sa folosesc timpul liber in favoarea mea, pentru ca in anii ce vor veni s-ar putea sa nu mai fie atat de disponibil. Pentru anul viitor imi doresc sa fim sanatosi, fericiti si cu chef de treaba. Restul sunt detalii”, a declarat Radu Lucianu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri