3 / 11

Cine se poate inscrie in programul Loteria Vizelor

Pentru editia actuala se poate inscrie oricine, cu exceptia persoanelor nascute intr-o serie de tari, deoarece mai mult de 50.000 de nativi ai acestor tari au imigrat in Statele Unite in ultimii cinci ani.

Tarile sunt: Bangladesh, Brazilia, Canada, China (continentala), Columbia, Republica Dominicana, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Marea Britanie (cu exceptia Irlandei de Nord) si teritoriile sale dependente, si Vietnam.

Persoanele nascute in Regiunea Administrativa Speciala Honk Kong, Regiunea Administrativa Speciala Macau si Taiwan se califica.

Romania este calificata.

Sunt doua situatii in care o persoana poate primi viza chiar daca nu s-a nascut intr-o tara care se califica in program.

1. Daca sotul/sotia s-a nascut intr-o tara care se califica. Cei doi soti trebuie sa intre impreuna in Statele Unite. In aceeasi maniera, copilul minor dependent poate fi alocat tarii de nastere a unuia din parinti.
2. Candidatul poate fi alocat tarii de nastere a oricaruia din parinti numai daca niciunul din parinti nu s-a nascut sau nu a fost rezident in tara in care acesta s-a nascut, la momentul nasterii candidatului. Persoanele nu sunt considerate rezidente ale unei tari in care nu s-au nascut sau s-au naturalizat, daca se aflau acolo doar in vizita, la studii temporar in tara respectiva, sau stationati tempoar pentru afaceri sau din considerente profesionale fiind angajat de o companie sau un guvern al altei tari, alta decat cea in care s-a nascut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri