2 / 21

PDL: Ioan Botis, fostul ministru al Muncii a fost cercetat pentru conflict de interese

Ioan Botis a ocupat in perioada septembrie 2010 - iunie 2011 functia de ministru al Muncii in al doilea Cabinet al lui Emil Boc.


In cazul lui Botis, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat in aprilie 2011 Directia Nationala Anticoruptie (DNA), cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.


De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "Sansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie.


Inspectorii de integritate sustin ca au indicii temeinice cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre Ioan Botis, "constand in indeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".


Ulterior, in iunie 2013, Parchetul General a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru Ioan Nelu Botis.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri