3 / 21

PDL: Valerian Vreme si Daniel Funeriu, acuzati impreuna de fals intelectual

In mai 2013, Corpul de Control al premierului Victor Ponta a sesizat DNA fapte de coruptie realizate de Daniel Funeriu (foto), in calitate de fost ministru al Educatiei, si de Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale.


Ambii reprezentanti ai PDL au fost ministri in Guvernul Boc 2.


Potrivit procurorilor, cei doi fosti ministri se fac vinovati de cumpararea de licente fara temei legal. Aceste licente Windows trebuiau sa fie inchiriate, dar au fost achizitionate. Cei doi sunt acuzati de fals intelectual. Prejudiciul facut se ridica la peste 1 milion de euro.


Pentru a crea aparenta de legalitate, cei doi ministri au semnat o nota comuna privind achizitia de soft educational, utilizat de catre Ministerul Educatiei in scoli.


In aceasta nota comuna se precizeaza ca autorizatia data de Guvern acopera si cumpararea acestor licente. Practic, acestia au extins imputernicirea data de catre Guvern.


Concluzia rezulta dintr-un raport intocmit de Corpul de Control al primului-ministru in urma verificarilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei in legatura cu inchirierea de licente educationale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri