4 / 6

Salariul minim pe economie 2017: Contributia la asigurarile de sanatate daca nu realizezi venituri

Cresterea salariului minim pe economie in 2017 afecteaza direct si valoarea contributiei la sanatate in cazul oamenilor care nu realizeaza nici-un fel de venitu si sunt obligati sa o plateasca pe cont propriu.

Contributia se calculeaza prin aplicarea cotei individuale de contributie (5,5%) asupra bazei de calcul reprezentand valoarea salariului minim brut pe tara (1.450 de lei) si se datoreaza pe toata perioada in care sunt incadrate in aceasta categorie. Astfel, in cazul in care nu aveti venituri, trebuie sa platiti 79,75 de lei incepand cu luna februarie.

Persoanele fizice care nu au realizat venituri pe o perioada mai mare de 6 luni si nu au efectuat plata contributiei lunare pentru aceasta perioada, contributia datorata pentru luna in care solicita inregistrarea se calculeaza prin aplicarea cotei de 5,5%, asupra bazei de calcul reprezentand valoarea a de 7 ori salariul minim brut pe tara, ajungand astfel la plata unui cost de 558,25 lei, fata de 481,25 lei, cat era inainte de majorarea salariului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri