Tranzactiile short de la Sibiu, sansa de castig pe timp de criza
Scadere de 30% a contractelor incheiate
Raspunsul la criza: produse si scadente noi
Promovare prin cursuri gratuite si mass-media
2 / 5

Scadere de 30% a contractelor incheiate

In primele opt luni ale acestui an, la Sibex s-au incheiat 1,70 milioane de contracte, dintre care 98% au fost reprezentate de contractele futures, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2008.

Presedintele Bursei ne-a explicat ca desi transferurile au suferit un recul, specificul pietei derivatelor - unde cu investitii reduse, de 15-20% fata de piata la vedere, se pot obtine rezultate similare - a fost un factor decisiv in mentinerea atractivitatii Bursei.

“Nu trebuie sa uitam de faptul ca, in conditiile unui trend descendent prelungit, Bursa sibiana a fost singura sansa de castig a investitorilor, datorita posibilitatilor oferite de tranzactiile short”, sustine Ancuta.

Totusi, o crestere importanta a interesului s-a manifestat pe piata optiunilor, unde s-au incheiat de la inceputul anului 31.865 de instrumente, in crestere cu 116% fata de perioada ianuarie-august 2008.

Pentru acest an, Bursa sibiana si-a stabilit un obiect de 4 milioane de contracte, in crestere cu circa 10% fata de volumul din 2008.

“Tinand cont de criza financiara, putem spune ca este o tinta indrazneata, mai ales ca in mediul de business majoritatea companiilor si-au fixat obiective inferioare celor din 2008”, spune presedintele instutiei care mizeaza, in acest sens, pe o crestere graduala a volumelor in aceasta toamna.

De asemenea, bursa si-a propus sa obtina un profit de 1,69 milioane lei, target ce poate fi atins in conditiile in care la finalul lunii iulie rezultatul era de 1,11 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri