Tranzactiile short de la Sibiu, sansa de castig pe timp de criza
Scadere de 30% a contractelor incheiate
Raspunsul la criza: produse si scadente noi
Promovare prin cursuri gratuite si mass-media
3 / 5

Raspunsul la criza: produse si scadente noi

Masurile cele mai vizibile realizate de catre Sibex au vizat cresterea atractivitatea pietei prin implementarea de noi produse si scadente.

Din februarie, Bursa a introdus scadente de o luna si la doua luni pentru opt perechi de derivate. Astfel, contractele futures DESIF2, DESIF3, DESIF5, DESNP, EUR/RON, EUR/RON5, USD/RON si CHF/RON, precum si optiunile pe aceste contracte futures, beneficiaza, de la inceputul anului, de scadente de o luna si doua luni.

Totodata, Sibex a lansat, la mijlocul lunii august, in premiera pentru piata de capital romaneasca, contractele financiare pe diferenta (CFD) pe actiunile SIF Banat-Crisana, SIF Muntenia, Bancii Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Petrom si Broker Cluj.

“Speram ca noile contracte sa aiba un impact pozitiv, iar lichiditatea lor sa creasca gradual, pe masura ce participantii vor percepe avantajele acestora comparativ cu instrumentele clasice din piata spot”, sustine presedintele Sibex.

De asemenea, Bursa sibiana se afla foarte aproape de lansarea unei piete spot proprii, dupa ce a primit avizul din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la inceputul lunii iulie, urmatorul pas fiind obtinerea autorizatiei de functionare din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

“Speram ca in momentul lansarii pietei spot sa oferim investitorilor posibilitatea de a tranzactiona actiuni ale patru companii, iar la finalul acestui an sa ajungem la 6-7 companii”, declara Ancuta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri