3 / 7

Istoria Audi pe benzi desenate

Muzeul Audi va expune nu mai putin de treisprezece dintre cele mai vechi automobile Audi care mai exista in lume. Pentru a prezenta intr-o maniera cat mai deosebita nu doar aceste automobile de epoca, ci si povestiri despre inceputurile firmei, inclusiv din perioada de pana la intreruperea de lunga durata a activitatii firmei cauzata de al doilea razboi mondial, organizatorii expozitiei au ales o abordare neobisnuita.

Povestirile s-au transformat intr-un storyboard, iar acesta a luat forma unor benzi desenate. Fiecare pagina prezinta povestiri, intamplari si momente de cotitura din istoria firmei Audi. Alegerea numelui, demiterea lui August Horch, primul model cu opt cilindri, fabricarea in premiera in Germania de catre Audi a automobilelor cu volanul pe partea stanga, concurenta pentru prima sigla Audi amplasata pe grila radiatorului, cumpararea firmei de catre DKW si infiintarea ulterioara a Auto Union - cronica continua pana in momentul in care, la izbucnirea razboiului, al doilea producator de automobile ca marime din Germania a fost nevoit sa intrerupa fabricarea autoturismelor pentru publicul larg.

Dupa cum explica Stefan Felber de la Muzeul Audi, “Istoria Audi este mult prea incitanta pentru a fi expusa intr-o maniera conventionala. Ne-am straduit sa o facem usor de inteles de la prima vizionare, atat pentru adulti, cat si pentru copii”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri