3 / 6

Performante

Conceptul Flextreme GT/E experimenteaza, de asemenea, potentialul modificarii active a formei. La viteze mai mari de 50 km/h, un panou vertical se extinde din fanta pentru evacuarea aerului aflata in spatele pasajelor rotilor spate. Aceste spoilere laterale de 350 mm lungime directioneaza curentii de aer de mare viteza in jurul spatelui autovehiculului, reducând si mai mult turbulentele.

Printre masurile de reducere a greutatii caroseriei se pot aminti utilizarea unor panouri exterioare usoare, din material compozit cu continut de carbon, geamuri cu policarbonat si componente structurale din aliaje ale aluminiului. Comparativ cu materialele conventionale, acestea asigura o reducere a greutatii cu 40%, care contribuie la scaderea consumului de energie si la sporirea autonomiei autovehiculului.

Acest concept eficient este dotat, de asemenea, cu sistemul de propulsie inovator E-REV al GM, care a fost deja dezvoltat pentru modelul Opel Ampera. Flextreme GT/E demonstreaza versatilitatea acestei tehnologii utilizând-o pentru un autovehicul mai mare, de dimensiuni medii.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri