3 / 6

Rata de adjudecare, de peste 88%

Seara a avut mai multe puncte culminante, deoarece alaturi de pictura „Car cu boi”, au fost adjudecate la valori insemnate si alte opere remarcabile.

„Trandafiri” de Stefan Luchian, „Lila in galben” de Francisc Sirato, „Natura statica cu bujori si carti” de Nicolae Darascu, „Baieti scaldandu-se” de Camil Ressu sau „Cartierul tatarasc la amiaza” de ilustrul reprezentant al Impresionismului romanesc, Jean Al. Steriadi, au obtinut in licitatie sume ce au starnit aplauzele publicului.

Cifra totala a vanzarilor este cea mai ridicata atinsa de o licitatie de arta din Romania, un alt record inregistrand si rata de adjudecare, de peste 88%, rezultate ce au incheiat cu succes un eveniment in care arta romaneasca a stralucit.

Aceste performante confirma intrarea influenta pe piata de arta a investitorilor, care se orienteaza catre opere de arta majore, cu certitudinea ca valoarea acestora nu poate decat sa creasca intr-o piata promitatoare, care s-a dublat in ultimul an si continua sa creasca cu fiecare noua licitatie de marca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri