22 Aprilie 2024

Lista rușinii: Topul absenților din Parlamentul European: Social-democratul Claudiu Manda, campion la absenteism



Claudiu Manda, europarlamentarul PSD, ales de români să ne reprezinte la Parlamentul European, a lipsit în ultimul mandat de la aproape jumătate dintre voturi. Acesta este primul în clasamentul absenților din Parlamentul European, asta dacă nu este luat în considerare Ioannis Lagos, europarlamentarul neonazist din Grecia, condamnat la 13 ani de închisoare în 2020 pentru că a condus o organizație criminală.

Claudiu Manda, europarlamentar PSD, trimis în judecată în 2021 de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității a ratat 43,6% din voturile din plen, potrivit clasamentului realizat de Politico.eu.

Sursa foto: Agerpres

Soțul Olguței Vasilescu nu este, însă, singurul român prezent în topul absenteismului la nivel de europarlamentari. Rareș Bogdan, eurodeputatul PNL, ocupă locul cinci. Acesta a lipsit de la 32,8% din voturi.

Cum arată topul complet al absenților din Parlamentul European

Și Eva Kaili, eurodeputata socialistă din Grecia, inculpată într-o anchetă pentru corupţie ce a implicat Qatarul, a fost absentă ca urmare a reținerii sale de către autorități. În această situație s-au mai aflat și Marc Tarabella din Belgia și europarlamentarul italian Andrea Cozzolino.



Citeste si