Iohannis se află în Asia alături de ministrul Sebastian Burduja, cel care a fost desemnat de PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. Iohannis, care a recunoscut și cu această ocazie că a „încurajat” formarea alianței PNL-PSD, nu a vrut să-și exprime o opinie cu privire la Cîrstoiu, care nu va mai candida din partea celor două partide, dar a spus că a fost informat de această situație.

„Discuțiile în coaliție s-au purtat ieri și azi noapte, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele și important este ca acceastă soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în coaliție”, a explicat șeful statului. Iohannis a adăugat, de asemenea, că Burduja ar fi un candidat adecvat.

El este de părere că astfel de lupte interne „s-ar reflecta negativ asupra activității guvernului, dar cred că se pot separa alegerile locale de activitatea guvernamentală”. Președintele a spus și că această coaliție are, în continuare, potențial pe viitor. „[România] a avut nevoie de un guvern stabil cu majoritate serioasă pentru a trece cu bine prin toate crizele pe care le-am avut. Obiectivul coaliției a fost stabilitatea și trecerea cu bine prin crize”, a adăugat Iohannis care consideră că PNL și PSD au îndeplinit cu succes acest obiectiv.

Sursa foto: Agerpres