„În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi”, a declarat Cîrstoiu într-o postare pe Facebook în prima sa reacție după anunțul că nu va mai fi înscris în alegerile locale pentru București. „Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile”, a adăugat medicul care conduce Spitalul Universitar.

„Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieți, oriunde lucrează”, a continuat mesajul lui Cîrstoiu. Medicul a dat de înțeles că șefii celor două partide, adică Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au luat decizia schimbării de macaz.„Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București. Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu”, a spus Cîrstoiu.

Tot acest a repetat că „nu este incompatibil” și a făcut referințe la cariera sa în medicină. „Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați”.

Sursa foto: Shutterstock / LCV