Orban a menţionat că BEC a modificat o neconcordanţă dintre textul ordonanţei de urgenţă şi cel al hotărârii de guvern privind termenul limită de desfacere a alianţelor. Pe de altă parte, el a subliniat că acest lucru trebuia realizat de către Guvern, nu de Biroul Electoral Central.

"S-a demonstrat cum Biroul Electoral Central modifică o hotărâre de guvern în mod ilegal, numai ca să corecteze prostia lui Ciolacu, care n-a fost în stare să citească Ordonanţa de Urgenţă 21, pe care tot el a emis-o şi a fixat termenul de desfacere al alianţelor, în hotărârea de guvern, data de 21 aprilie, în contextul în care textul din Ordonanţa de Urgenţă este diferit. Soluţia nu era ca Biroul Electoral Central să modifice o hotărâre de guvern; soluţia era ca (...) Ciolacu, care habar n-are să citească un act normativ, să modifice hotărârea de guvern, şi anume anexa hotărârii de guvern, astfel încât să treacă data limită de desfacere a alianţelor", a spus Orban, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia depunerii candidaturii lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar general.

Orban le cere bucureștenilor să iasă la vot

Orban a făcut apel la bucureşteni să iasă la vot, acuzând BEC de faptul că ar fi "subordonat PSD şi PNL şi ia decizii care să avantajeze în mod ilegitim" cele două partide.

"Veniţi la vot cu mic, cu mare, pentru că PSD şi PNL sunt în stare de orice. (...) Din păcate, această decizie a Biroului Electoral Central mie îmi demonstrează că BEC este practic subordonat PSD şi PNL şi ia decizii care să avantajeze în mod ilegitim PSD şi PNL, pentru că ei nu au fost în stare să dea o hotărâre de guvern conform unei ordonanţe pe care au dat-o împotriva Constituţiei, BEC s-a executat şi a răspuns ordinelor şi le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii pe care au făcut-o la nivelul Bucureştiului cu un candidat iepure, care s-a dovedit că a fost alungat repede de pe câmp", a spus liderul Forţa Dreptei.

Potrivit acestuia, urmează "o bătălie extrem de dificilă" între cetăţenii români care doresc democraţie, drepturi, libertăţi şi "două clanuri foarte bine organizate care au în spate fosta securitate şi care se comportă ca o nouă nomenclatură".

"Este vorba de PSD şi PNL, clanuri care încearcă să ocupe ultimele redute ale democraţiei. (...) Îi chem pe bucureşteni să apere această citadelă a democraţiei. Suntem aproape de kilometrul zero al democraţiei şi nu putem accepta ca Bucureştiul să fie din nou pradă unei mineriade politice care urmăreşte repunerea Bucureştiului în mâinile mafioţilor şi în mâinile clanurilor care doresc să se îmbogăţească de pe spinarea muncitorului, omului care îşi plăteşte taxele şi impozitele în Bucureşti”, a mai spus Orban.

Liderul Forței Dreptei îl consideră pe Nicușor Dan ca fiind cea mai bună soluție pentru București, făcând referire la realizările acestuia din mandatul ce stă să se încheie.

”Avem o soluţie care şi-a arătat seriozitatea, care şi-a arătat calitatea, corectitudinea: Nicuşor Dan, primar general, care în patru ani de zile a reuşit să facă minuni, a reuşit practic să readucă administraţia Bucureştiului pe linia de plutire, să înceapă marile proiecte de care are nevoie Bucureştiul", a afirmat Orban.

Sursa foto: Agerpres