"După trimiterea în judecată, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, întruneşte toate atributele penalului în funcţii publice: are dosar penal, a fost anchetată, e inculpată şi a fost deferită Justiţiei, urmând să fie judecată pentru infracţiunea de a fi folosit funcţia publică pentru a se favoriza pe sine", susţine PSD, într-un comunicat.

Social-democraţii spun că Armand se şi comportă ca un "penal autentic" atunci când îi atacă fără nicio reţinere pe magistraţii care au luat decizii împotriva sa şi când denigrează instituţiile fundamentale ale statului de drept.

"Conform principiilor invocate de-a lungul timpului de USR, indiferent de decizia pe care o va lua instanţa, inculpata Clotilde Armand trebuie să se suspende din funcţia de primar al Sectorului 1, pe toată durata procesului penal, astfel încât să nu afecteze imaginea instituţiei pe care o reprezintă. De această dată, conducerea USR nu mai are nicio scuză să nu o dea afară din partid pe penala Clotilde Armand", precizează PSD în comunicatul citat.

În acelaşi timp, reprezentanții social-democraților afirmă că liderii partidului trebuie să denunţe candidatura inculpatei, care încearcă să obţină un nou mandat sub sigla USR.

„Dacă nu vor face aceste lucruri, cei din conducerea USR devin complici morali la faptele penale ale colegei de partid şi îşi pierd definitiv dreptul de a mai cere altora să respecte principiile de integritate pe care ei înşişi le calcă în picioare”, se mai arată în comunicatul menționat.

Armand: Un caz penibil

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, fiind acuzată că s-a desemnat manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că trimiterea sa în judecată pentru comiterea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane reprezintă un "caz penibil", deschis la plângerea fostului edil al Sectorului 1 Dan Tudorache, cu acuzaţii "ridicole".

"În urmă cu câteva ore mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La două ore după am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală. Un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzaţii ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro. Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze (...) iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiţiei", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit edilului Sectorului 1, când dosarul va ajunge în instanţă, va demonta "această făcătură".

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, fiind acuzată că s-a desemnat manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene.

Sursa foto: Agerpres