Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, vrea sa construiasca o unitate de productie in Romania si sa dezvolte fabrica Rexroth de la Blaj.
“Vrem sa extindem centrul de productie de la Blaj si sa construim o fabrica de tip greenfild in Romania. In martie 2011, reprezentantii Bosch au purtat discutii cu prim-ministrul Romaniei pentru eventualele oportunitati de investitie in Romania. Vom inainta o documentatie la Ministerul de Finante in care vom prezenta detaliat planurile noastre de investitii”, a declarat directorul general al Robert Bosch, Brigitte Eble.

Bosch Rexroth produce componente pentru fabricantii de masini, utilaje mobile, echipamente care produc energii regenerabile. Anul trecut, la fabrica de la Blaj au lucrat 470 de angajati, cu 35 de procente mai multi decat la finalul lui 2009.

Investitia Bosch in Romania va fi anuntata in a doua jumatate a anului.


“Exista programe de sustinere din partea statului roman si al Uniunii Europene. Guvernul Romaniei va trebui sa decida daca aceasta investitie Bosch poate beneficia de aceste programe sau nu. Speram ca cel tarziu la jumatatea anului sa anuntam investitia din Romania. Aceste programe de sustinere sunt gandite sa se deruleze pana in septembrie 2013, de aceea pana atunci toate aceste investitii si locurile de munca care sunt gandite sa fie create prin ele trebuie sa fi fost realizate pana atunci”, a mai spus directorul general al Robert Bosch.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu 17%, atingand valoarea de 161 milioane euro, ceea ce corespunde nivelului din 2008. In 2011, compania se astepta la o crestere a acestei valori cu 7% la 172 milioane euro.

Bosch are in Romania 5 centre in 4 orase, Timisoara – Centrul de Comunicare Bosch, Blaj – fabrica Rexroth, Sibiu – Compa (extensie la productia de stergatoare auto), Bucuresti – societatea de distributie BSH Electrocasnice. La inceputul anului 2011, in Romania lucrau la Bosch circa 1.200 de angajati.

Anul trecut, Bosch a achizitionat, pentru productia globala, componente de la 45 de furnizori romani in valoare de 94 milioane euro. "In 2011, ne asteptam sa achizitionam din Romania componente in valoarea de peste 100 de milioane de euro, de la 55 de furnizori, intre timp am identificat 70 de furnizori romani care pentru noi intra in discutie ca si furnizori Bosch", a precizat Eble.

Bosch activeaza in Romania din anul 1994. Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.

Capitalui social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de catre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealalta parte este detinuta de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri