Taxa de prima inmatriculare in noua forma propusa de Guvern va fi platita de proprietarii tuturor masinilor aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007 sau dupa aceasta data in cazul in care pentru masina nu s-a platit taxa in vechea ei forma, banii urmand sa fie dati la vanzarea autovehiculului, potrivit Mediafax.
"Noua forma a taxei auto va viza toate masinile aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit taxa. Taxa va fi platita de vanzator la momentul la care se va face tranzactia", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Borbely a refuzat sa dea mai multe detalii despre acest subiect, spunand ca o decizie finala in acest sens va fi luata in sedinta de Guvern de miercuri.

Liderii coalitiei au mandatat Guvernul sa impuna plata taxei auto la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusa taxa urmand sa fie decis de Executiv, au declarat pentru Mediafax surse participante la sedinta coalitiei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a aratat la randul sau ca introducerea taxei auto si pentru masinile intrate in tara inainte de intrarea in vigoare a acesteia a fost discutata si agreata, luni dimineata, de liderii coalitiei.

In sedinta de miercuri, Guvernul a amanat o decizie in privinta taxei auto, surse oficiale declarand ca decizia va fi luata dupa o analiza de impact si pe baza unor discutii care urmeaza sa aiba loc in cadrul coalitiei.

La finalul sedintei de guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca "ordonanta sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptata de Executiv in urmatoarea sedinta si ca propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care sa fie perceputa la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de inmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsa intre 20-30%.

Reducerea taxei va fi aplicata pentru toate masinile, astfel incat sa fie evitata o noua discriminare, a aratat ministrul.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJUE) a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de prima inmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

Punctul de vedere a fost transmis pentru un proces in care un roman care si-a cumparat, in iulie 2008, o masina second-hand din Germania si a platit taxa de poluare pentru inmatricularea in Romania a reclamat faptul ca taxa este aplicata numai vehiculelor second-hand importate din alte state, nu si celorlalte masini second-hand deja inregistrate in tara si revandute.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri