Compania International Automotive Components Group, care investeste 58 milioane euro pentru constructia unei fabrici de componente auto la Bals (Olt), va fi complet operationala la inceputul lui 2012, insa primele produse vor fi livrate in octombrie-noiembrie 2011, anunta oficialii grupului.
Vicepresedintele Operatiuni Europa Centrala si de Est pentru International Automotive Components (IAC) Group Europa, Maurits Willaert, a declarat, marti, la Bals, ca fabrica din Olt, ale carei costuri de constructie "greenfield" sunt estimate la 58 de milioane de euro, va produce componente auto pentru uzina Ford de la Craiova, transmite Mediafax.

"Vestea buna a zilei acesteia este ca suntem in lucru conform programului. Planuim o investitie de 58 de milioane de euro pentru unitatea de productie de la Bals pentru a livra componente auto catre fabrica Ford de la Craiova. Avem si sprijinul Guvernului roman printr-un ajutor de stat de 17 milioane de euro", a spus Maurits Willaert.

Potrivit sursei citate, pentru constructia fabricii au fost decontate pana in prezent peste zece milioane de euro.

"Am primit sprijin din partea autoritatilor centrale si locale. Am urmat un program foarte strans in ceea ce priveste avizele si autorizatiile pentru constructia din Bals. Pana la ora actuala, am semnat ordine scrise pentru 25 de milioane de euro, dintre care zece milioane au fost deja utilizate. Aceste zece milioane de euro au fost utilizate pentru constructia efectiva a fabricii, precum si pentru achizitia de echipamente pe care operatorii de echipamente le-au asamblat", a mai spus Maurits Willaert.

Vicepresedintele Operatiuni Europa Centrala si de Est pentru IAC Group Europa estimeaza ca pana la sfarsitul lunii iunie va fi instalata podeaua pe cei 15.000 de metri patrati, cat are fabrica de la Bals, urmand ca in luna iulie sa poata fi transferate si montate "echipamentele de greutate mare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri