Producatorul de anvelope Michelin va investi peste 600 de milioane de euro in India, intr-o noua unitate de productie, iar persoana aleasa pentru a coordona echipa este directorul fabricii Michelin Floresti, Carmen Petcu, a declarat intr-o conferinta de presa Eric Faidy, presedintele Michelin Romania si Balcani.
“Echipa din Romania este parte din Grupul Michelin, avem incredere in reprezentantii romani. Carmen Petcu, directorul fabricii Michelin Floresti va fi transferata in strainatate pentru a urmari procesul de construire a unei fabrici in India. Piata din India este in prezent o piata cheie pentru orice companie globala. Grupul primeste responsabilitatea de a construi echipa pentru a termina la timp proiectul din India. Este un angajament important pentru Michelin”, a spus Faidy.

Unitatea de productie Michelin India va fabrica anvelope pentru camioane si autobuze incepand din noiembrie 2012. Productia se ridica la 300.000 de anvelope pe an.

Michelin va avea 1.250 de angajati in noua fabrica din India, la Chennai.

In 2010 Grupul Michelin a produs 176 de milioane de anvelope, a vandut 10 milioane de harti si ghiduri, a calculat 875 milioane de itinerarii cu ViaMichelin. Vanzarile nete in 2010 s-au ridicat la 17,9 miliarde euro.

Compania Michelin are sediul central in Franta, la Clermont-Ferrand, este prezenta in 170 de tari, are peste 111.000 de angajati in toata lumea si 70 de uzine in 18 tari. Grupul are centre de cercetare in Europa, Statele Unite ale Americii si Asia, precum si doua plantatii de cauciuc in Brazilia. Anual Michelin investeste in Cercetare si Dezvoltare 500 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri