Producatorul japonez de sisteme de cablaje pentru industria auto Yazaki a inaugurat o unitate de productie in Romania, la Caracal, care produce patru familii de cablaje auto pentru modelul Ford Fiesta fabricat la Koln in Germania.

Investitia de la Caracal se ridica la 4 milioane de euro. La inceputul anului viitor Yazaki Romania va furniza cablaje auto pentru modelul Ford B-Max fabricat la Craiova. Noua unitate de productie Yazaki a fost special conceputa pentru a sustine operatiunile Ford din Romania.

“Romania are un potential puternic din punctul de vedere al fortei de munca si al capacitatii umane. Avand in vedere prezenta puternica a unor protagonisti majori ai industriei auto globale (respectiv Ford si Renault), Romania devine din ce in ce mai atractiva pentru investitorii din industriile conexe. De aceea, Yazaki valorifica in continuare oportunitatea de a-si dezvolta activitatea in Romania. Pozitia strategica a noii noastre fabrici din Caracal contribuie la dezvoltarea economica a regiunii”, a declarat Jorge Damasceno directorul general Yazaki Romania.

Yazaki Romania are la Caracal 600 de angajati, iar in a doua jumatate a anului viitor va mai angaja 400-500 de persoane.
Suprafata totala a unitatii de productie de la Caracal este de 5.000 metri patrati.

Afacerile companiei vor creste anul acesta. "Ne asteptam la o cifra de afaceri in crestere cu pana la 25% in 2011 fata de anul trecut, datorita extinderii capacitatii de productie cu noua unitate de la Caracal. Vrem sa ne consolidam, nu vedem nicio scadere, mizam pe crestere in anii urmatori”, a mai spus Damasceno.

Anul trecut, Yazaki Romania a inregistrat afaceri de peste 123 milioane euro si un profit de 10 milioane euro. Pentru anul acesta, managerul nu se asteapta la un profit in crestere, poate chiar in scadere, avand in vedere investitia de la Caracal. Pana in prezent, Yazaki Romania nu a solicitat ajutor de stat, insa nu ar fi exclus pe viitor.

De-a lungul anilor, Yazaki si-a dezvoltat portofoliul de produse, astfel incat compania produce in prezent nu numai protectii pentru cabluri pentru industria auto, ci si fascicule, conectori, cabluri, instrumente de bord (industria auto), componente electronice etc. In Romania, compania fabrica aproape intreaga gama de produse Yazaki destinate industriei auto.

Yazaki Romania a fost infiintata in 2003 si mai detine o unitate de productie la Ploiesti si una la Arad. Valoarea totala a investitiilor depaseste 85 de milioane euro. Yazaki a creat in Romania peste 5.000 de locuri de munca.

Yazaki opereaza in 39 de tari, avand 148 de unitati de productie. Sediul european al companiei se afla la Koln, in Germania. Yazaki este cel mai mare producator de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, oferind in acelasi timp sisteme ecologice, in special echipamente legate de alimentarea cu energie. Compania a fost infiintata in anul 1929, iar in anul 1938 a fost deschisa prima fabrica de cabluri electrice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri