Gerard Detourbet, seful proiectului Entry de la Renault, responsabil de dezvoltarea modelelor Logan, Sandero si Duster, va conduce de la inceputul anului viitor o echipa Renault-Nissan care va incerca sa creeze un automobil "ultra-economic", tintind un pret de vanzare de 2.500 de euro, potrivit Mediafax.
Dupa ce a castigat pariul autoturismului low-cost, Renault vrea sa intre pe piata masinilor ultra-economice, de doua, trei ori mai ieftine decat Loganul, scrie cotidianul La Tribune, citand surse apropiate companiei franceze.

Alianta Renault-Nissan vrea sa dezvolte astfel un automobil mic, super-simplificat, fara legatura insa cu proiectul incercat anterior impreuna cu constructorul indian Bajaj, care se pare ca a esuat, continua La Tribune. O serie de idei aparute in timpul lucrarilor la proiectul respectiv vor fi insa folosite.

Automobilul este destinat pietelor emergente din tari sarace, insa ar putea avea succes in final si in Europa, noteaza La Tribune.

Detourbet a declarat in septembrie pentru cotidianul francez, la Salonul Auto de la Frankfurt, ca lucreaza la un model "sub" Dacia Logan si Sandero, pentru a penetra segmentul "masinii populare" din Brazilia. Insa proiectul automobilului de 2.500 de euro nu va avea legatura cu platforma Dacia, mult prea scumpa pentru un astfel de proiect.

Foto: dreamstime.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri