Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare prin care tichetele din programul de stimulare a innoirii parcului auto ”Rabla” vor putea fi folosite pentru achizitia unei masini noi prin ”Prima Masina”, program cu rezultate sub asteptari din 2015 si pe care Executivul incearca sa il faca mai atractiv, conform News.ro.

In 2015 au fost acordate doar 193 de garantii in cadrul programului ”Prima Masina”, desi bugetul alocat era de 350 milioane lei.

Prin acest program, persoanele fizice beneficiaza de garantii guvernamentale de 50% la contractarea creditelor pentru achizitionarea unui autovehicul nou, al carui pret nu depaseste suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.

Valoarea unui tichet ”Rabla” este de 6.500 de lei, ceea ce ar acoperi 13% din valoarea maxima fara TVA a unei masini noi care poate fi cumparata prin programul ”Prima masina”.

”Actul normativ coreleaza cele doua programe guvernamentale, astfel incat un beneficiar al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national va putea achizitiona un autoturism nou in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autorurisme noi, folosind facilitatea acordata prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (“Programul Rabla”) pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% din pretul de achizitie a noului autoturism”, se arata in comunicatul Guvernului.

Prin aceeasi hotarare, Guvernul a stabilit ca, in 2016, plafonul garantiilor care pot fi emise in cadrul programului “Prima masina” este de 100 de milioane de lei, acoperit din suma neutilizata in 2015.

Anul trecut, statul a alocat garantii de 350 de milioane de lei pentru programul Prima Masina, din care doar aproximativ un procent a fost utilizat.

Sursa foto: Len44ik/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri