Inmatricularile noi de autovehicule au cunoscut o crestere semnificativa in primul trimestru al acestui an. Cel mai mare avans a fost inregistrat de catre vehiculele pentru trasnportul pasagerilor, inmatricularile de autobuze si microbuze majorandu-se cu 33,7% fata de primele trei luni din 2015, arata datele publicate de INS, conform News.ro

87.980 de vehicule pentru transportul pasagerilor au fost inmatriculate in primele trei luni din acest an, reprezentand o crestere cu 24,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform News.ro


Pe categorii, au fost inmatriculate:

-1.132 de mopede si motociclete, cu 19,3% mai multe fata de trimestrul I 2015,
-86.221 de autoturisme (+24,7%)
-627 de autobuze si microbuze (+33,7%), arata datele INS.


Si inmatricularile de vehicule pentru transport de marfa au avansat semnificativ in primul trimestru, cu 20,6% fata de primele trei luni din 2015.
Au fost inmatriculate 14.293 de autocamioane, cu 17,6% mai multe comparativ cu perioada ianuarie-martie 2015, 4.295 tractoare (+29,3%) si 7.290 remorci si semiremorci (+22%).

Fata de trimestrul IV din 2015, cand s-a atins un varf al ultimilor ani, inmatricularile au scazut

"Fata de trimestrul IV 2015, in trimestrul I 2016 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 9,6%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 6,7%", precizeaza INS.

Potrivit unor date anterioare publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in primele trei luni din 2015, inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut cu 21%, la 17.471 de unitati, ritm de peste doua ori mai ridicat decat cel din Uniunea Europeana, de 8,2%.

In 2015, inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut cu 15,7%, la 81.162 de unitati.

Potrivit autovit.ro, piata masinilor noi a avut cel mai bun prim trimestru din ultimii sapte ani chiar si fara ajutorul programului Rabla.
Toate cele trei segmente ale pietei auto - masini noi, la mana a doua si reinmatriculari - au fost in crestere in primle trei lui ale anului in curs, cel mai mare avans fiind la masinile second-hand, unde s-au vandut cu 12.000 de unitati mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Totusi, ca si numar de unitati, cresterile sunt mici in primele luni. La masinile noi crestrea a fost de 3.000 de unitati, iar la tranzactii pe plan intern cu matini rulate avansul a fost de circa 1.000 de unitati, arata aceleasi date.

Sursa foto: Vipavlenkoff / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri