Nissan estimeaza ca vanzarile in Romania nu vor creste in acest an si vor ramane in jurul a 3.000 de unitati, la fel ca si anul trecut, pentru ca cele doua modele care anul trecut au reprezentat jumatate din vanzarile marcii nu vor mai fi pe piata
"Cred ca vom vinde tot in jurul a 3.000 de unitati, deoarece nu vom mai avea modelele Almera si Primera, care anul trecut au reprezentat jumatate din vanzarile Nissan in tara. Almera nu se mai produce, iar comercializarea a incetat la inceputul anului, in timp ce Primera nu va mai fi pe piata de luna viitoare. Deocamdata, trebuie sa gasim un inlocuitor pentru aceste modele", a spus citat de NewsIn, directorul Nissan pentru Romania, Nicolas Ianculescu, la evenimentul de lansare a modelului Nissan Qashqai.

Ianculescu a precizat ca modelul Qashqai nu este inlocuitor pentru nici unul dintre automobilele care vor iesi de pe piata, deoarece este mai scump - cu preturi intre 19.000 si 31.000 de euro, fata de 12.000 - 19.000 de euro cat costau cele doua modele vechi.

Directorul Nissan a spus ca anul acesta piata romanesca ar fi putut absorbi 500 de unitati Qashqai, insa din cauza cererii foarte mari de pe continent, fabrica din Marea Britanie, unde este produs automobilul, nu va putea trimite in tara mai mult de 350 - 400 de exemplare.

Nissan va mai lansa, anul acesta, in tara, modelul Tiida, produs in Mexic si noua generatie a masinii de teren X-trail, ambele cel mai probabil la vara. Nissan are in prezent 24 de dealeri in Romania, iar Ianculescu a precizat ca "in urmatorii ani reteaua nu se va mai extinde, deoarece au fost acoperite toate orasele importante din tara". Cel mai nou showroom Nissan a fost inaugurat marti pe bulevardul Timisoara din Capitala, de catre dealerul Serus, care a investit patru milioane de euro in acest amplasament.

In 2006, vanzarile Nissan au totalizat 2.954 de unitati, cu 39% peste cele 2.129 comercializate in 2005. Per total, Renault - Nissan Romania a vandut anul trecut 26.503 automobile, incluzand si cele peste 23.500 de vehicule Renault comercializate. Anul trecut cel mai vandut model Nissan pe piata romaneasca a fost Primera cu 839 de unitati, urmat de Navara cu 635 si de Almera cu 589 de unitati vandute.

In primul trimestru, vanzarile Nissan in Romania au crescut cu peste 10%, de la 506, la 579 de unitati. Nissan e a doua marca nipona pe piata romaneasca, dupa vanzari, fiind devansata de Toyota care si-a gasit peste 1.900 de clienti in primul trimestru. Pe locul trei s-a situat Honda cu putin peste 300 de masini vandute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri