Fiat, producatorul italian de automobile, a evoluat in trimestrul intai in conformitate cu asteptarile, le-a declarat, luni, actionarilor, directorul general Sergio Marchionne, confirmand, totodata, tintele companiei pentru 2008, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Primul trimestru a fost integral in conformitate cu asteptarile", a declarat Marchionne, la reuniunea anuala a actionarilor.

"Confirmam toate tintele fixate pentru 2008", a adaugat Marchionne.

Fiat, al cincilea producator european de automobile dupa valoarea de piata, tinteste un profit operational de pana la 3,6 miliarde euro (5,69 miliarde dolari) in 2008. Marchionne declarase in ianuarie ca va analiza obiectivele tintite de companie la sfarsitul trimestrului intai, pentru a vedea in ce fel au afectat compania tubulentele de pe pietele financiare.

Cotatia actiunilor Fiat a urcat cu 1,96%, pana la 14,47 euro, in contextul in care indicele DJStoxx al titlurilor companiilor auto s-a depreciat cu 0,63%.

Directorul general al Fiat a mai spus ca obiectivele companiei se bazeaza pe ideea ca turbulentele de pe pietele financiare vor avea un impact limitat asupra economiei reale si a adaugat ca "este putin probabil" sa asistam la o diminuare a cererii de consum ca urmare a crizei creditelor.

In cazul in care un astfel de scenariu s-ar concretiza totusi, "Fiat considera ca poate sustine impactul financiar, chiar daca acest lucru inseamna o scadere a performantelor operationale si a marjelor", a precizat seful Fiat.

Inmatricularile de masini noi au crescut cu 8,7% in Europa in februarie, in conformitate cu statisticile publicate luna aceasta de asociatia companiilor auto ACEA. In Vestul Europei, inmatricularile au crescut cu 7,7% in februarie.

Alti producatori de automobile, cum ar fi companiile franceze Peugeot si Renault, au fost mai temperati cu privire la perspectivele pietei auto din 2008, cu ocazia salonului auto de la inceputul lunii de la Geneva.

Marchionne a spus ca numarul comenzilor pentru modelul Cinquecento al Fiat, lansat anul trecut cu multa publicitate, au depasit deja 182.000 de exemplare. Fiat vrea sa vanda intre 140.000-190.000 de exemplare din modelul Cinquecento in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri