Afacerile celor doua companii producatoare de masini achizitionate de Tata Motors au indicat un profit puternic pe 2007, conform directorului Ravi Kant, citat de Automotive News.
De asemenea, profitul inregistrat de ambele companii a fost pe plus in toate cele patru trimestre ale anului trecut.

In timp ce Land Rover este “foarte profitabil”, Jaguar a inceput sa se refaca din punct de vedere al venitului obtinut, a constatat directorul financiar al Tata, C. Ramakrishnan.

Intrebat de performantele financiare prefigurate ale celor doua branduri britanice, Ramakrishnan a declarat ca Ford Motors va problematiza “date specifice ale Jaguar si Land Rover” in urmatoarele doua saptamani, editeaza Automotive News.

Referitor la transferul tehnologic si la metodele de cumparare ale celor doua marci, Ramakrishnan a spus ca oferta de 2,3 miliarde de dolari (1,47 miliarde euro) a inclus si variantele de plata curente, precum si viitoarea tehnologie dezvoltata de cei doi producatori de automobile.

Totodata, nu va exista nici o conexiune intre Jaguar Land Rover si Fiat, in ceea ce priveste impartirea platformei si a facilitatilor de fabricare, relateaza Ramakrishnan, citat de Automotive.

In ceea ce priveste viitorul celor doua branduri, Ramakrishnan confirma faptul ca se lucreaza la realizarea unor hibrizi si ca modelul compact LRX, concept promovat la saloanele auto de la Detroit si Geneva, reprezinta un produs superior din punct de vedere tehnic, si destul de semnificativ pe piata automobilelor.

Tata a obtinut o “afacere buna” prin tranzactionarea celor doua branduri britanice, dupa spusele lui Ramakrishnan. Acesta a adaugat ca informatii mai detaliate referitoare la ceea ce se asteapta de la cele doua producatoare de automobile vor fi vizibile la sfarsitul lunii iunie, cand procesul achizitiei se va sfarsi.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri