Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru calatori au ajuns in primul trimestru la 122.598 unitati, cu 58,2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007, iar inmatricularile de vehicule pentru marfa au ajuns la 23.519 unitati, in crestere 33,2%, conform datelor emise de Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit unui comunicat al INS, cea mai semnificativa crestere a inmarticularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul calatorilor s-a inregistrat la categoria autocare, autobuze si microbuze, 2.586 unitati, de 2,3 ori mai multe fata de trimestrul I al anului 2007.

In acelasi timp, numarul inmatricularilor noi de autoturisme a crescut cu 57,6%, la 116.759 unitati, in timp ce categoria motorete si motociclete a inregistrat o crestere de 44,6%, ajungand la 3.253 unitati inmatriculate.

In privinta transportului de marfuri, cea mai semnificativa crestere (37,7%) a fost inregistrata de categoria autocamioane, ajungand la 17.222 unitati.

INS a inclus in aceste statistici atat vehiculele noi fabricate in tara sau in strainatate, cat si vehiculele de ocazie importate.

Nu au fost cuprinse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului, in timp ce vehiculele vandute in leasing au fost inregistrate ca inmatriculari noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri