Citroen Romania, importatorul general al marcii franceze, va comercializa in a doua jumatate a anului viitor pe piata romaneasca modelul C3 Picasso, dupa ce va fi prezentat oficial la urmatorul Salon International Auto de la Paris, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii companiei.
Noul membru al familiei C3 va fi comercializat incepand cu primul trimestru al lui 2009. C3 Picasso va juca un rol principal pe segmentul de monovolume B2.

C3 Picasso dispune de doua motoare pe benzina de ultima generatie, VTi 95 CP si VTi 120 CP, carora li se alatura doua motoare diesel HDi 90 si HDi 110 FAP. Nivelul emisiilor de CO2 este 125 g/km pentru motorul HDi 90.

C3 Picasso va avea o lungime de 4,08 m, latime de 1,73 m si o inaltime de 1,62 m. C3 Picasso prezinta o parte frontala compacta si un spate perfect vertical. Suprafata vitrata a modelului C3 Picasso poate atinge 4,52 m2 cu plafonul panoramic. Volumul portbagajului va fi de pana la 500 de litri, sub tableta, in configuratia cu 5 locuri.

Bancheta spate este fractionata, scaunele culisand independent pe o distanta de 150 mm. Aceasta functie de escamotare, asociata unei podele mobile pentru portbagaj, permite obtinerea unui spatiu de incarcare plan pana la nivelul scaunelor din randul intai. Aceasta lungime de incarcare poate fi maximizata prin rabatarea spatarului scaunului pasager din primul rand de scaune.

Citroen Romania va comercializa anul acesta pe piata romaneasca modelul C4 facelift, dupa ce va fi prezentat pe 26 august 2008 in premiera mondiala cu ocazia Salonului de la Moscova.

Tot anul acesta, Citroen Romania va incepe comercializarea pe piata romaneasca a noului C5 in versiunea Tourer (break) in octombrie si a noului C5 berlina in septembrie.

Printre modelele Citroen lansate anul acesta se numara Nemo, cel mai mic model din gama de utilitare usoare, C-Crosser, noul Berlingo si C4 sedan, urmeaza sa fie lansat in septembrie noul C5. Cel mai vandut model al Citroen este C4, urmat de C3 si C1.

Vanzarile Citroen in Romania au crescut, anul trecut, cu 18%, de la 4.194 de unitati in 2006 la aproape 5.000 de autovehicule.

Citroen are in Europa o cota de piata de 6,5-7%, in Franta, cea mai mare piata pentru Citroen, grupul francez acopera o cota de 14%, in timp ce pe piata romanesca Citroen are o cota de circa 1,5%. Citroen intentioneaza sa-si sutina avansul cotei de piata mizand pe gama larga de modele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri