Compania Pirelli va investi in Romania alte 250 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei pe piata est europeana, anuntul fiind facut de presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera (foto), in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu premierul roman, Calin Popescu Tariceanu.
Potrivit reprezentantilor companiei, noul pol industrial Pirelli din sectorul automotiv in Romania are o importanta strategica pentru dezvoltarea viitoare a societatii pe pietele in plina dezvoltare din Europa de Est, iar investitia totala se va ridica la 500 de milioane de euro pana in 2011.

In ultimii cinci ani, Grupul Pirelli a investit in Romania circa 250 de milioane de euro pentru a crea un pol industrial, care include o fabrica de anvelope, ce urmeaza sa atinga, la finele anului 2009, o capacitate de productie anuala de aproximativ cinci milioane de anvelope si o fabrica pentru producerea de cord metalic (material folosit la imbunatatirea anvelopelor radiale) in zona Slatinei. Activitatea va fi completata pana la sfarsitul anului 2008 cu inceperea productiei de filtre antipoluare pentru motoare diesel la fabrica de la Bumbesti.

Noile investitii prevazute pana in 2011, in valoare de aproximativ 250 de milioane de euro, au drept scop cresterea capacitatii de productie in cadrul fabricilor, imbunatatind considerabil competitivitatea Grupului. Noul proiect va beneficia de un ajutor din partea statului roman de maximum 28 de milioane de euro.

Reprezentantul Pirelli a mai spus ca polul industrial din Slatina este situat intr-o pozitie strategica in comparatie cu pietele est europene si cele occidentale, reprezentand pentru Grupul Pirelli centrul logistic si comercial pentru intreaga Europa de Est, zona care face fata mai bine decat altele conjuncturii actuale dificile din sectorul auto.

Totodata, in cursul intalnirii de astazi, presedintele Tronchetti Provera i-a prezentat premierului Tariceanu programele de formare si dezvoltare profesionala destinate salariatilor Pirelli din fabricile din Romania.

In perioada 2006-2008, angajatii din Slatina au beneficiat fiecare, in medie, de aproximativ 150 de zile de formare profesionala, investitia totala in formarea si dezvoltarea profesionala a personalului ridicandu-se la peste 500.000 de euro. Dupa inceperea productiei in cadrul fabricii de filtre de la Bumbesti, numarul salariatilor Grupului Pirelli in Romania va depasi 3.000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri