Noul autovehicul electric cu autonomie extinsa produs de Opel, modelul Ampera, isi va face aparitia la Salonul Auto din luna martie de la Geneva, potrivit companiei.
Proiectat ca autovehicul cu cinci usi si patru locuri, noul Opel Ampera va fi pus in miscare de tehnologia propulsiei electrice GM, denumita Voltec.

Modul de functionare al acesteia este diferit de al celorlalte sisteme avansate de propulsie. Pentru calatoriile de cel mult 60 km, modelul Ampera va fi alimentat doar de puterea acumulatorului litiu-ion, ce poate fi incarcat la orice priza standard de 230 V. Pe distante mai lungi, autovehiculul va continua sa ruleze cu ajutorul energiei electrice generate de un motor cu ardere interna de dimensiuni reduse.

Tot atunci, Opel va prezenta gama de autovehicule ecoFLEX cu emisii reduse, formata din modelele Agila, Corsa, Astra, Zafira CNG Turbo si Insignia.

Anul acesta aduce cinci noutati in acest sens. Modelul Insignia ecoFLEX, dezvolta o putere de 160 cp si un cuplu de pana la 380 Nm, imbinand in mod exceptional eficienta consumului cu excelentele calitati aerodinamice (Cd 0,26) si cu performantele deosebite.

Noul Zafira CNG Turbo (150CP) este primul monovolum alimentat cu gaz natural comprimat existent pe piata.

Modelul Astra emite 119 g CO2 pe kilometru cu motorul CDTI de 1,7 litri. Versiunea 1.3 CDTi a modelului Corsa inregistreaza emisii de 109 g CO2 pe kilometru. Opel Agila este prezenta cu cele doua motoare pe benzina cu emisii reduse, motorul de 1.0 litri are emisii de 119 g/km, iar cel de 1.2 litri, de 129 g/km.

Masina Anului 2009, modelul Opel Insignia, va fi expusa in toate cele trei variante de caroserie: sedan, hatchback si Sports Tourer. Versiunea Sports Tourer va fi lansata pe piata imediat dupa incheierea Salonului Auto de la Geneva.

Vor fi disponibile doua noi grupuri motopropulsoare pentru toate modelele Insignia: motorul inovator BiTurbo diesel de 2,0 litri cu sistem de combustie CleanTech dezvolta 190 CP, iar motorul turbo compact de 1,6 litri pe benzina dezvolta pana la 180 CP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri